Våra smycken är tillverkade med mycket kärlek och omtanke för att du ska känna dig extra speciell när du bär dom, alla är tillverkade för hand så dom blir extra unika och vackra.

SMYCKEN by Anna

Anna tillverkar smycken med inspiration från Afrika. Hon använder mässingsdetaljer och vackra glaspärlor från hela afrika. Många är antika och har redan använts av generationer. Traditionella handgjorda pärlor från Ghana, sagolika mässings detaljer från Nigeria, strutsskals pärlor från en svunnen tid, älskade och åldrade pärlor från Turkana i Kenya...och en mix med nyare material och detaljer. Hennes halsband får aldrig en kopia så här får du verkligen smycken som är helt unika i sitt slag.

Pärlors historia och ursprung, människans ständiga vilja att smycka sig, det är saker Anna faschineras och insprireras av. Alla resor i Afrika och Indien resulterar i nya pärl-fynd och udda detaljer som sen mixas in i hennes personliga och etniska smycken. Varje smycke bär på en historia...

SILVERSMYCKEN by Lina

Våra silversmycken är gjorda helt i 925-silver, eller sterling silver som det också heter och designade och tillverkade för hand av Lina. 925-silver innebär att det är 925 tusendelar (92,5%) silver - resterande material är en annan metall, vanligtvis koppar. För att räknas som äkta silver måste det vara minst 830 tusendelar (83%) silver. 830 silver kallas för verksilver och används oftast till att göra bestick då det är hårdare än 925-silver.

När Lina designar smycken får hon ofta inspiration från naturen, hon älskar att försöka omvandla och tolka enkla växter till unika smycken. Har oftast alldeles för mycket ideér som flyger runt i huvudet och för lite tid till att testa allt men betar sig så smått igenom sina skisser.

AFRIKANSKA SMYCKEN

Under denna kategori hittar du smycken vi har samlat på oss och köpt i Afrika (mestadels Kenya) under tiden Anna bodde där. Vackra handarbetade smycken med mycket känsla. Vi vill visa att om man vet var man ska leta så kan man hitta sjyssta handgjorda smycken från Afrika med god klädsam design och hög kvalitet. Eftersom vi köper direkt av hantverkarna så kan vi garantera att dom får skäligt betalt. Dessutom strävar vi efter att arbeta med hantverkare och cooperativ som jobbar miljövänligt.

Återkommande material är mässing, glaspärlor och benbitar. Benbitarna kommer från kamel eller ko och är ett bra exempel på god materialanvändning; att man använder allt material från ett djur som gått till slakt till att bli fantastikt vackra pärlor.Dessutom är det ett biologiskt nedbrytbart material från biosfären som inte har orsakat någon negativ miljöpåverkan under tillverkningen av smyckena.